FAQ

Lattioiden haitta-ainekapselointi

Estä haitta-aineiden pääsy sisätiloihin – kustannustehokkaasti, kotimaisin tuottein.

Fescon ja Nanten tarjoavat yhdessä kokonaisratkaisun paremman sisäilman puolesta.  Lattioiden haitta-ainekapselointimenetelmä estää haitallisten aineiden pääsyn sisäilmaan sekä parantaa energiatehokkuutta.

Talojen rakenteisiin voi tulla huonon ilmanvaihdon vuoksi monenlaisia vaurioita kuten kosteutta ja hometta, jotka johtavat merkittäviin sisäilmaongelmiin ja terveyshaittoihin. Sisäilman epäpuhtaudet aiheuttavat monenlaisia terveysongelmia.

Haitta-aineita ovat mm. erilaiset mikrobit, radon, asbesti, VOC- ja PAH -yhdisteet. Kapselointimenetelmällä saadaan ennaltaehkäistyä betonialustoissa esiintyvien sisäilmaongelmia aiheuttavien haitta-aineiden ja ongelmayhdisteiden pääseminen sisäilmaan sekä kosteuden pääseminen alla oleviin rakenteisiin.

Kokonaisratkaisu paremman sisäilman puolesta

Fescon ja Nanten tarjoavat yhdessä kokonaisratkaisun paremman sisäilman puolesta. Ratkaisu sopii kaikkiin tiloihin uudisrakentamisesta saneerauskohteisiin. Fesconin Flow-tuoteperheen pumpputasoitteista ja vedeneristeistä löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin lattiarakenteisiin, olipa kyseessä asunto-, toimisto- tai julkinen rakennus. 

Nantenin Epoxy Barrier kapselointiaine puolestaan takaa luotettavan ratkaisun rakenteista kulkeutuvilta haitta-aineilta suojautumiseen. VOC-sulkevuutensa ansiosta sitä voidaan käyttää betonirakenteisiin imeytyneiden haitallisten aineiden ja päällysteiden hajoamistuotteiden sekä rakenteissa olevien PAH-yhdisteiden hallintaan. Epoxy Barrieria voidaan käyttää sulkevana kerroksena ja estää näin rakenteiden haitta-aineiden ja kaasujen kulkeutumista sisäilmaan.

Kotimaiset tuotteet kotimaisilta valmistajilta

Fesconin Flow -tuoteperheen FlowPlan, FlowBase ja Flow-Hybrid lattiatasoitteilla on korkeat lujuusominaisuudet. Ne soveltuvat käytettäväksi Nanten Epoxy Barrier haitta-ainekapseloinnin aluslattiarakenteena. Kaikki Flow -tuotteet soveltuvat kapseloinnin päälle tuleviin pintatasoituksiin.

Nantenin Epoxy Barrier on käyttöturvallinen, vähäpäästöinen ja liuotteeton kapselointiaine. Sitä käytetään sisäilmaongelmia aiheuttavien haitta-aineiden ja ongelmayhdisteiden kapselointiin saneerauskohteissa.

Tuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa, ja ne ovat M1-luokiteltuja.

Muita kiinnostavia uutisia

Tule meille töihin

Nanten Oy on suomalainen betonilattiapinnoitteita valmistava yritys. Valmistamme kauniita, ympäristöystävällisiä ja turvallisia lattioita, jotka ylläpitävät…
Lue lisää

Ota yhteyttä