FAQ

Kysymyksiä? – Me autamme

Soila vastailee arkkitehtien ja suunnittelijoiden kysymyksiin, huoliin ja murheisiin.

Pinnoitteet eivät ole kaikille tuttuja materiaaleja, ja niihin liittyykin paljon teknisiä asioita, jotka on otettava huomioon ennen pinnoitustyön aloittamista. Tehtävänämme täällä päässä on helpottaa suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden työtä kertomalla pinnoitteiden ominaisuuksista ja niiden soveltuvuudesta erilaisiin tiloihin.

Olemme keränneet tähän muutamia teiltä tulleita kysymyksiä ja vastanneet niihin.

Mitä tulee ottaa huomioon lattiapinnoitetta valitessa?

Pinnoitemenetelmää valitessa on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, rakennusvaatimukset ja kuinka kovalla rasituksella tila on. Esimerkiksi maanvaraisiin tiloihin suosittelemme lähtökohtaisesti aina vesihöyryä läpäisevää pinnoitetta, sillä näissä tiloissa on kapillaarisen kosteuden nousemisen riski.

Mitä tulee tietää ennen pinnoitustyön aloittamista?

Ennen pinnoitustyötä on otettava selvää alustan vaatimuksista, joita ovat puristuslujuusluokka (C25/30), kulutuskestävyysluokka (3), ja vetolujuusvaatimukset (epoksit ja polyuretaanit 1,5 N/mm2, akryyli 2,0 N/mm2). Jos käytetään tasoitteita betonin päällä, tulee niiden yhteensopivuus pinnoitteiden kanssa tarkistaa. Tasoitteen käytölle ei ole esteitä, jos se täyttää edellä mainitut alustan vaatimukset.

Lattioilla on usein kaatoja, lattiakaivoja ja muita huomioon otettava seikkoja, joihin tarvitaan yksityiskohtaisempia ohjeita pinnoitustyössä. Kotisivuillamme on kattavasti detaljiohjeita, jokaiselle menetelmälle löytyy menetelmäohjeet sekä tuoteselosteet.

Mitä sävyjä on saatavilla pinnoitteisiin?

Pinnoitteilla voidaan tehdä erilaisia kuviointeja, ja niitä voidaan sävyttää lähes kaikissa RAL-sävykartaston väreissä. Hiertopinnoitteissa on hieman rajallisempi sävymaailma kuin sileissä pinnoitteissa, sillä ne sävytetään värihiekkoja sekoittamalla. Värikartat löytyvät kotisivuiltamme ja autamme mielellämme sävytykseen, lattioiden hiutalointiin tai kuviointiin liittyvissä asioissa.

Mikäli et löydä vastauksia kysymyksiisi kotisivuiltamme, asiantuntijamme auttavat sinua parhaansa mukaan. Olet myös tervetullut toimistollemme Tuusulaan, jossa meillä on esillä mallit kaikista pinnoitteista.

Olemme täällä Teitä varten, joten ole rohkeasti yhteydessä mieltäsi askarruttavissa asioissa!

Muita kiinnostavia uutisia

Tule meille töihin

Nanten Oy on suomalainen betonilattiapinnoitteita valmistava yritys. Valmistamme kauniita, ympäristöystävällisiä ja turvallisia lattioita, jotka ylläpitävät…
Lue lisää

Ota yhteyttä