FAQ

Kansainvälistyminen kasvun takeena

Kansainvälistä liiketoimintaa luotsaava Janne Häyrinen kertoo, minkälaista on kaupankäynti Venäjällä.

Nanten on viime vuosina kasvanut Suomessa merkittäväksi toimijaksi omalla alallaan. Epoksi-, polyuretaani-, akryyli- ja polyuretaanisementti-pohjaisten materiaalien valmistaminen ja myynti on ollut jatkuvassa kasvussa. Samalla meistä on tullut yksi luotettavimmista ja asiakaslähtöisimmistä kumppaneista rakennusteollisuuden eri toimijoille.

Kotimaan lisäksi Nanten on hakenut kasvua myös ulkomailta. Olemme toimittaneet materiaaleja esimerkiksi Venäjälle jo Neuvostoliiton aikana, jolloin toimitukset olivat kertaluonteisia, eivätkä vaatineet pysyvää toimipistettä ulkomaille. Myöhemmin, 2000-luvulle tultaessa, kysynnän kasvaessa sekä Venäjän talouden positiivisten muutosten seurauksena oman toimipisteen ja myyntikonttorin avaaminen Venäjälle tuli ajankohtaiseksi. Oma juridinen yksikkö avattiin Pietariin vuonna 2006. Toimisto sijaitsee Pietarin keskustassa olevassa Suomi-talossa, jossa toimii myös muita Venäjän-kauppaa harjoittavia yrityksiä.

Venäjällä luotetaan suomalaiseen laatuun ja osaamiseen

Venäjällä meillä on vakiintunut asiakaskunta, ja olemme onnistuneet lunastamaan paikkamme yrityksenä, joka tuottaa hintalaatu -suhteeltaan erinomaisia pinnoiteratkaisuja, on asiakaspalveluhenkinen ja joustava. Toki viime vuodet Venäjällä ovat olleet haastavia ja moni rakennusprojekti on viivästynyt. Vuosi 2021 on kuitenkin todistanut, että suuressa maassa on suuri potentiaali.

Venäjän lisäksi Nanten on saavuttanut vakaan aseman Baltian maissa. Virossa sijaitsevan tytäryhtiön ja varaston ansiosta voimme palvella asiakkaita nopeasti myös kaikkialla Baltian alueella.

Kansainvälistyminen tuo lisää tukijalkoja yrityksemme kasvuun ja vähentää siten riippuvuutta pelkästään yhden markkina-alueen suhdanteista. Huolimatta siitä, että maailmassa jyllää koronapandemia ja maailman raaka-ainemarkkinoilla on menossa melkoinen myllerrys, on Nanten säilyttänyt ja vieläpä pystynyt kasvattamaan markkinaosuuttaan Suomessa ja kansainvälisesti. Tämä kertoo yrityksen pitkäjänteisestä työstä asiakaskentässä, panostuksesta tuotekehitykseen ja ammattitaitoisesta joukosta rautaisia asiantuntijoita Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa, jotka ovat aina valmiita auttamaan asiakasta.

Muita kiinnostavia uutisia

Tule meille töihin

Nanten Oy on suomalainen betonilattiapinnoitteita valmistava yritys. Valmistamme kauniita, ympäristöystävällisiä ja turvallisia lattioita, jotka ylläpitävät…
Lue lisää

Ota yhteyttä