Responsible care – kestävän kehityksen ohjelma

Kemianteollisuuden kansainvälinen Responsible Care -ohjelma on teollisuuden pitkäikäisin vapaaehtoinen kestävää kehitystä tukeva ohjelma. Suomessa se on lähes 25 vuoden ajan ohjannut kemianteollisuuden omaehtoista kehitystyötä. Responsible Care kattaa kaikki yritysten kestävään toimintaan liittyvät osa-alueet ja sen keskeisiä teemoja ovat: luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus, hyvinvoiva työyhteisö sekä avoin vuorovaikutus ja yhteistyö.

Vastuullisuustyön tuloksia raportoidaan indikaattoreilla, jotka kattavat kemianteollisuuden koko toimintakentän. Ohjelman kahdenkymmenen vuoden taipaleen aikana on saavutettu merkittäviä tuloksia tuotannon päästöjen vähentämisessä. Alan turvallisuustaso on ratkaisevasti parantunut ja tuotannon energia- ja materiaalitehokkuus ovat kehittyneet hyvään suuntaan.

Vapaaehtoiseen Responsible Care -ohjelmaan on sitoutunut Suomessa 95 yritystä, jotka edustavat noin 80 % kemianteollisuuden tuotannosta ja noin 60 % kemianteollisuuden henkilöstöstä Suomessa.

Linkki: http://www.kemianteollisuus.fi/fi/tietoa-alasta/rc...

Ohjelman keskeisiä teemoja ovat luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotteiden ja tuotannon kestävyys ja turvallisuus, hyvinvoiva työyhteisö sekä avoin vuorovaikutus ja yhteistyö.