Voiko lattiamateriaali olla yhtä aikaa ympäristöystävällinen, kestävä, ja kaunis? Etsitkö tuotteita joiden elinkaarikustannukset ovat alhaiset ja jotka mukautuvat käyttöympäristön mukaan koko rakennuksen eliniän? Kuulostaa mahdottomalla, mutta betonipinnoitteilla ratkaiset kaiken tämän. Herääkin kysymys, miksi parasta piilotellaan?

Mitä ovat epoksi-, polyuretaani- ja akryylilattiat?

Epoksi-, polyuretaani- ja akryylilattiat tunnetaan pääasiassa termeillä betonipinnoite tai massalattia. Betonipinnoitteiden mahdollisuudet ja hyödyt ovat kuitenkin aivan toista luokka verrattuna niiden tämän hetkiseen käyttöympäristöön. Jo vuosikymmenten ajan betonipinnoitteet ovat todistaneet huippuluokan tekniset ominaisuudet toimiviksi, mutta ovat toistaiseksi tulleet tutuiksi paikoissa, joissa silmäpareja ei juurikaan näy. Pinnoitteilla korvataan kustannustehokkaasti niin laatta-, muovimatto- kuin vinyylilattiankin.

Alhaiset elinkaarikustannukset, kaunis ulkonäkö

Nanten pinnoitteet sopivat kohteeseen kuin kohteeseen lähes sävyssä kuin sävyssä. Tekotavasta ja valitusta materiaalista riippuen myös pintaan saadaan mahtavaa eloa. Ihmiset haluavat persoonallisia ja helppohoitoisia ratkaisuja, jotka kestävät vuosikymmenestä toiseen ja muuntautuvat rakennuksen elinkaaren aikana käyttötarkoituksen mukaan. Ylläpitoon riittää peruspuhdistus, kulutuksesta riippuen huoltomaalaus tehdään 2-5 vuoden välein tarpeen mukaan. Pinnoitetta ei vahata, joten ylläpitokustannukset ovat muita pintoja merkittävästi pienemmät ja huoltomaalauksen yhteydessä pinnasta tulee täysin uusi.

Eivät sisällä haitallisia yhdisteitä - alhaiset päästöt

Vaikka kyse on kemikaalista, on harhaluulo, että valmiit pinnoitteet olisivat terveydelle haitallisia. Betonipinnoitteita asennettaessa on suojauduttava asianmukaisin suojavarustein, mutta valmiista lattiasta ei irtoa lainkaan haitallisia yhdisteitä. Valmiit pinnoitteet eivät reagoi joutuessaan tekemisiin kosteuden tai kemikaalien kanssa. Asennuksen tekevät pinnoitusalan ammattilaiset.

Huippuvarustellut lattiat kohteeseen kuin kohteeseen

Betonipinnoitteet ovat erinomainen ratkaisu sekä korjaus- että uudisrakennuskohteissa. Erilaisista pinnoitteista löydät vaihtoehdot teknisesti vaativiin kohteisiin tai paikkoihin, joissa askelmukavuus tai ulkonäkö ratkaisevat. On kuitenkin huomioitava, että lattioiden kestävyyden ja toimivuuden kannalta on oikean tuotteen valinta erittäin tärkeää. Tutustu betonipinnoitteiden mahdollisuuksiin tästä.