Nantenin Epoxy Barrier haitta-ainesulku on CE -merkitty ja tarjoaa markkinoille tutkitusti laadukkaan kotimaisen vaihtoehdon sisäilmaongelmista kärsiviin saneerauskohteisiin. Menetelmä täyttää M1 ja EC 1 sisäilmaluokitusten vaatimukset. Käytetty menetelmä soveltuu ongelmallisten kohteiden sisäilman laadun parantamiseen, kuten koulut, päiväkodit, sairaalat yms. Tuotteet ovat M1 luokiteltuja ja alhaisen VOC sisällön sekä nopeasti uusiutuvien luonnon raaka-aineiden osuus Nanten BIO pinnoitusmateriaaleissa mahdollistaa menetelmien käytön myös ympäristösertifikaattia hakevissa kohteissa (LEED, BREEAM).
Käyttötarkoituksena on haitallisten yhdisteiden ja jäämien VOC, PAH, PCB, Asbestin, kaseiinin ja mikrobien kapselointi. Sulkee myös alustaan imeytyneiden polttoaineiden, öljyjen yms. aiheuttamat hajuhaitat. Menetelmää voidaan käyttää lattioiden pinnoituksien (massalattiapinnoitteet) tai päällystämisen yhteydessä (muovimatot, laminaatit, parketit, laatat yms).

VOC -sulkevuutensa ansiosta Epoxy Barrieria voidaan käyttää betonirakenteisiin imeytyneiden pinnoitteiden ja päällysteidenhajoamistuotteiden sekä rakenteissa olevien PAH-yhdisteiden hallintaan. Nanten Epoxy Barrierilla voidaan hallita sulkevana kerroksena rakenteiden haitta-aineiden ja kaasujen (myös radon) kulkeutumista sisäilmaan.(Vahanen Oy, haitta-aineiden läpäisevyystutkimus 24.1.2014.)